Як виявити й подолати страхи перед новою професією

Відсутність підтримки рідних, обезцінення нової професії оточенням, страх не отримати першого замовлення, невміння доводити важливість своїх послуг, страх нових тем. Кожний, хто наважується опанувати нову професію, може скласти свій список страхів. І ми наполегливо рекомендуємо не затягувати з цим. Адже усвідомити ці страхи = прийняти їх і рухатися вперед.
Для того щоб вам було легше зрозуміти, яким аспектам треба приділити більше уваги й зрештою реалізувати всі цілі, пропонуємо виконати вправу — Карту імунітету до змін (далі — Карта).

Інструкція для виконання


Підготуйте аркуш паперу, лінійку та ручку. Накресліть таблицю на п’ять колонок із заголовками:

  • «До чого я хочу прийти»;
  • «Що я роблю замість цього»;
  • «Мої звички для досягнення мети»;
  • «Мої страхи та конкурентні обов’язки»;
  • «Глибинні установки».

Прочитайте наповнення колонок 1—5 із Таблиці 1.

Зразок заповненої Карти


Уже зрозуміли, у чому полягатиме вправа? Треба поміркувати й написати якомога більше тез у колонках 2—5. Що більше їх буде, то ліпше в результаті ви зможете зрозуміти причини свого опору.

Звісно, це непросто. Тому, щоб полегшити вам роботу, ми підготували зразок Карти — у Таблиці 2. Коли ми його складали, то усвідомили головну цінність цієї вправи.

Якщо поставитися до завдання відповідально й заповнювати Карту щиро, то про себе можна дізнатися багато нового. Адже іноді думки, коли стають словами на папері, одразу дають готові розв'язання наших проблем. Нумо спробуйте!

От бачите, усе не так складно, як здається на перший погляд. Головне пам'ятати, що боятися — це нормально. Адже так влаштована наша психіка. Просто не треба давати цим страхам паралізувати здійснення ваших мрій.

А тим, кому страшно опановувати нову професію через вік (хоч ми й знаємо, що вчитися ніколи не пізно), ми підготували невеличку мотивацію.

Психологи довели, що вивчення нових ремесел, наук, мов уповільнюють процеси старіння, а життя стає яскравішим і цікавішим. Мотивує, правда ж?

Тоді вперед! Перший крок навіть підкажемо вам ????

Познайомитися з професією вашої мрії можете на нашому сайті в розділі «Курси» та інстаграм-сторінці.

Будемо раді бачити вас серед учнів нашої школи, щоб разом пропрацьовувати ваші страхи й рухатися назустріч щасливому й успішному майбутньому!

На вебінарі якраз поговоримо про те, як підіймати охоплення в експертів та закладати у контент потрібні сенси, щоб люди закохувалися в продукт та купували