Сторітелінг в інстаграм і його сила змінити все!

Формат stories в Інстаграм зараз “продає” набагато більше, ніж колись це робили пости. За останніми даними, 73 % користувачів спочатку переглядають stories, а вже потім гортають стрічку.Зазвичай ми можемо бачити, як бізнес використовує старі та не актуальні техніки продажу в Інстаграм, оминаючи буквально скарб – формат stories та можливості, які він дає бізнесу та особистим блогам щодня.Люди обожнюють історії, цікаві сюжети, пригоди героїв. Саме тому в сучасному світі онлайн-бізнесу, який прагне продавати та масштабуватись, без сторітеллінгу не обійтись!Але кому саме потрібен формат сторітеллінгу? Давайте розберемось!

  1. smm-менеджеру, який веде акаунт компанії;
  2. експерту, який просуває свої послуги через інстаграм (експертний блог);
  3. будь-якому активному користувачу соцмереж, що прагне самовиражатися, виділятися серед друзів та ділитися яскравими митями життя, унікальним досвідом чи знаннями.
  4. власникам бізнесу, які прагнуть масштабуватись, розвиватись, підвищувати охвати, бути популярними та виходити за рамки банального “постингу заради постингу”. Зазвичай на бізнес-сторінки підписуються неохоче, але якщо ви впровадите в бізне-сторінку особистість, головного героя, його виклики та перемоги – це кардинально змінить все! Згадайте Сабу Мусіну й Валерію Бородіну та їх бренд G.bar! Неймовірний приклад важливості персоналізації бізнесу!

Чому сторітеллінг – це гарна ідея? Дивимось на це зі сторони глядача.

  1. відповісти на історію легше, ніж зібратися з думками та прокоментувати пост;
  2. відсоток сприйняття інформації збільшується, з'являється відчуття контакту;
  3. завдяки інтерактивним елементам у розповіді глядач відчуває себе частиною вашого життя / бренду;
  4. формується звикання до подібного контенту, а це — гарантовані перегляди.

Задіюючи сторітелінг у вашому аккаунті, ви створюєте інтригу та автоматично «чіпляєте» глядача.Переваги жанру сторітеллінгу для розвитку ваших соц.мереж:

  • спонукає аудиторію до певних дій;
  • встановлює довірчі відносини між брендом і клієнтом;
  • сторітеллінг сприймається простіше, ніж набір непотрібних букв з двома або трьома дієприслівниковими оборотами в одному реченні;
  • привертає і утримує увагу;
  • робить сухі цифри і факти цікавіше;
  • трансформує переконання і впливає на думку.

Перейдемо до найцікавішого: сценарії, за якими ви можете створювати історії та механіки просування.Сценарій створення сторіс у кожного свій. Але для бізнесу є незмінна класика. Сторітеллінг для бізнесу передбачає конкретну схему:- ідея, навіщо ви все це робите- герой історії;- проблема або завдання, яке він вирішує;- сюжет;- результат;- висновок.Без ідеї немає сенсу починати.

Вступна частина розповіді — це опис ситуації, портрета героя, його проблеми. Важливо: в історії має бути герой. Цей герой – ваша компанія або продукт.Далі потрібно донести те, як ви вирішили проблему, яким був шлях героя, складності на цьому шляху.Підбиваючи підсумки, говоримо про плани на майбутнє. Мотивуємо читача або слухача до певної дії, акуратно використовуємо call-to-action. Усі частини об’єднуються єдиним продуманим сюжетом. Це надвижливо. Коли перейдете до пункту «результат», важливо додати фарб емоціями й деталями того, що відбувається.

Щоби сторітеллінг точно залетів, не знецінюйте якісне візуальне оформлення контенту. Якщо історію незручно читати, дивитися, слухати, то вважайте, що всі попередні зусилля були дарма.Спойлер! В кінці статті на вас чекає ПОДАРУНОК – безкоштовний гайд “техніки сторітелінгу”, який навчить вас створювати контент, який залучає, продає та змушує охоплення рости як на дріжджах!Існує 5 актуальних технік створення історій. Використовуйте їх для бізнесу!

1. Подорож героя або мономіф.

Це класична історія, де головний герой піднімається сходами життя вгору. Тут важливо розповісти про те, як герой досяг тих чи інших результатів.

2. Гора.

Це за своєю суттю той же мономіф, але є важлива відмінність. Кінець «казки» тут не завжди хороший. Вчитися на своїх помилках важливо, але розумні вчаться на чужих. Така історія точно викличе інтерес.

3. Структура «Пелюсток».

Це спосіб вибудовування кількох оповідань навколо однієї центральної концепції. Структура полягає в спілкуванні з аудиторією через серію оповідань, щоби проілюструвати свої ідеї. Кожна історія підсилює подальшу розповідь.

4. Помилковий старт.

Коли оповідач повертається і змінює факти в оповіданні. Використовуючи помилковий старт, невдалий початок, ви можете повернутися й переказати свою історію дивним чином.

5. Зближення ідей.

Це техніка, у якій показується, як різні точки зору об’єдналися, щоби сформувати один продукт або ідею.Найголовніша ідея нашої статті сьогодні: сторітеллінг – неймовірно потужний інструмент розвитку в Інстаграм і зараз – саме час його опанувати!Структура проста: чим цікавіше ваш контент, тим більше уваги він привертає. Чим більше уваги привертає ваша сторінка – тим більше продажів ви отримуєте!А ось і подарунки! Олена – гуру сторітеллінгу та формату сторіс в Інстаграм! Вона знає все про те, як привернути увагу аудиторії та вивести акаунт на абсолютно новий рівень! Заходьте на канал Олени, забирайте гайд “Техніки сторітелінгу”, дізнайтесь більше про професію сторісмейкера, виходьте на новий рівень в професії та підвищуйте чек на свої послуги!