Як керувати своїм часом так, щоб його вистачало на все та навіть трішки більше?

У всіх нас одні й ті самі 24 години на добу. А те, наскільки ефективно ми їх використовуємо,  повністю залежить від нас.Справа не в тривалості робочого дня, ступені напруги або умовах праці. Головне питання полягає в умінні організувати власний час так, щоб встигати більше, отримуючи з цього максимум віддачі і залишаючи достатню кількість вільного часу. Говорячи мовою сучасних термінів, все вирішує тайм-менеджмент — управління власним часом та використання свого життя з максимальною ефективністю.І мова йде не тільки про робочий час, а й про справи, що стосуються інших сфер вашого життя. New Look дарує вам 10 простих лайфхаків, які допоможуть розгрузити час та голову!

Делегування або спрощення труднощів.Спростіть певні труднощі та передайте, за можливістю, свої обов’язки комусь іншому, адже завжди є ті, хто може вам допомогти зробити якесь із ваших завдань. Якщо ви відчуваєте, що ніхто крім вас не зробіть роботу ідеально, ви ніколи не зможете розслабитись. Спробуйте довіряти тим, з ким працюєте. Хоча б по маленькому кроку.—  Нотування.Не бійтеся використовувати папір та ручку, щоб занотовувати, складати плани, креслити схеми та графіки. Це все допоможе визначити плюси та мінуси, а також пріоритетність та послідовність ваших завдань.

Об’єктивна оцінка власних можливостей.Об’єктивно оцінюйте свої вміння та можливості. Важливо усвідомити, які у вас сильні сторони, а над чим потрібно попрацювати більше. Hard skills та soft skills — це надважливо.

Створення умов для себе.Не потрібно підлаштовуватися під чужі плани, складайте та плануйте так, як вам потрібно, як вам зручно, як вам вигідно. Для прикладу, ви хочете працювати ближче від дому, вперед – шукайте та дійте. Немає нічого неможливого.

Короткострокові та довгострокові цілі. Записуйте власні цілі, визначайте короткі цілі та довгострокові. Занотуйте їх і розмістіть на видному місці, щоб перечитувати. По-перше, ви їх пам’ятатимете, а по-друге, ви при потребі чи бажанні зможете їх змінювати.

Звернення до важливого завдання не менше одного разу на день.Хочете відчувати, що рухаєтеся вперед - робіть по одній важливій справі щодня. Якщо це дуже велика справа, то щодня займайтеся нею деякий час, щоб просуватися далі у вирішенні та прямувати до завершення. Уже сам процес приноситиме вам відчуття задоволення собою та впевненість у власних силах.

Правильно розставлені пріоритети. Важливо розділити справи за важливістю, щоб виконувати їх послідовно. Але іноді буває так, що ви зупинилися на найважливішій справі та ніяк не можете її завершити. Якщо виникла така ситуація, то варто відволіктися та переключитися на деякий час на виконання інших легких справ. Завдяки цьому ви отримаєте нове натхнення на повернення до пріоритетної справи, а також вам можуть прийти на думку нові шляхи її вирішення.

Винагороджуйте та себе за виконання справи.Це потрібно, щоб закріпити результат та подякувати собі. Наступного разу вийде ще швидше, ще краще. Винагородою може стати перегляд фільму, відвідування виставки, смачний корисний десерт (з цим пообережніше), а також прогулянка, все, що приносить вам задоволення.Пишайтесь собою.— Натхнення.Шукайте натхнення, це додає людині нових емоцій, а тому з'являються нові ідеї та нові рішення. І навіть якщо для вас натхнення — це просто дивитись фільми Гарі Потера і пити какао літрами — супер!

Важливо навчитися говорити «так» та «ні».Говоріть «так» всьому новому: новим можливостям, новим альтернативам, новому досвіду, новим знанням, новим ідеям. Важливо не боятися сказати «ні», якщо вас щось не влаштовує, або суперечить Вашим кордонам.Піклуйтесь про себе, як піклувались би про найкращого друга! Та памʼятайте банальну істину: ви у себе єдині, ніхто не знає вас краще, ніж ви самі!Щоб дізнатись більше лайфхаків, підписуйтесь на наш Інстаграм!До зустрічі в новій статті!